Rózsás Baden és a Laxenburg kastély

 

Időpont: 2020. október 3.

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc-Budapest-Hegyeshalom-Baden bei Wien-Laxenburg-Budapest -Miskolc

Min. létszám 40 fő

 

Program:

Indulás 4.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor.  Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Ausztriáig. Délelőtt érkezés a császári fürdővárosba, Badenbe. A híres fürdőváros Bécstől csupán 30 km távolságra fekszik, a jó borok, a termálvíz és a kultúra hazája. Sok park, kávézó, szórakozóhely valamint Európa legnagyobb casinoja is itt található. A római kori termálvíz meghatározza a város jellegét, bár Badent kár lenne pusztán fürdővárosként számon tartani. A  Biedermeier időszak alatt itt volt a császár nyári rezidenciája, amely sok művészt vonzott a városba, akik sokat segítettek a város kulturális életének fellendítésében. Baden másik érdekessége a Doblhoffpark, amely több mint 30.000 rózsatőnek az  otthona. A Rosarium területén 600 féle különböző rózsafajta található. A rózsák folyamatosan nyílnak júniustól októberig. Csodaszép, amikor ennyi rózsa virágba borul. Szemet és orrot gyönyörködtető program!

A nap további részét a Bécsi erdő egyik kiemelkedően fontos látnivalójával a Laxenburgi kastély és parkjának felkeresésével töltjük. A Laxenburgi Kastély az egyik legimpozánsabb Európában, Bécstől délre 15 km-re található. “Lachsendorf” település történelmi jelentősége a XIII. századba nyúlik vissza. III. Albrecht herceg már 1388-ban Laxenburgot községi rangra emelte, ebben az időben a császári család kedvelt tavaszi és nyári rezidenciája lett. Laxenburg szíve természetesen a Kastélypark, mely a XVIII.-XIX. századi kertépítő-művészet egyik legszebb példája. Sissi és Ferenc József itt töltötték a mézesheteiket, valamint itt született meg fiuk Rudolf főherceg. Sissi igazán kedvelte a kastélyparkot, ahová gyakran kilovagolt Schönbrunnból. A kastély berendezése páratlan gazdagságáról híres.

Délután, kb. 17 órakor indulunk hazafelé, ahova éjfél körül érkezünk meg.

Részvételi díj: 14.800 Ft/fő + utasbiztosítás

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépődíjak és az utasbiztosítás díját.

 

Tájékoztató belépőár: Laxenburg kastély: kb. 17 Eur/fő

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • laxenburg-770704_1920 (1)

  • castle-2409460_1920

  • rosengarten-bad-kissingen-1781107_1920

  • roses-821705_1920

  • roses-3481982_1920

  • red-roses-4232_1920

  • castle-3644089_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Rózsás Baden és a Laxenburg kastély
Időpont:
2020. október 03.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés