DREZDA, MEISSEN, SZÁSZ-SVÁJC + Berlin

csillagtúra Szászországban berlini kirándulással

 

Időpont:   2020. július 24-29. (6 nap/5 éjszaka)

Útvonal:  Tiszaújváros-Miskolc-Ózd-Budapest-Brno-Hermsdorf-Berlin-Meissen-Drezda-Bastei-Cesky Sternberk és vissza

Szállás:    Berlinben vagy környékén középkategóriájú szállodában. Drezda környékén un. vidéki hotelben***, 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban (www.landhotel-wettin.de/impressionen.html)

Ellátás:  Drezda környékén, a Landhotel Wettinben félpanzió (a vacsorához 1 ital), Berlinben reggeli

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal      

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

 

1.nap: Utazás-Brno

Indulás a kora reggeli órákban Tiszaújvárosból-Miskolcról-Ózdról Budapesten keresztül Csehország felé. Útközben pihenő Brnoban, Morvaország „fővárosában”, melynek hírhedt kazamatáiban, a  Spilberk várában sok magyar raboskodott. Belvárosi séta: Szent Péter és Pál székesegyház, Piac tér, Városháza, …………… Bizarr, hátborzongató élményre vágyó turistáknak valóságos Édenkert a város, a népszerűségi lista élén a kapucinusok kriptájában fekvő több tucat jó állapotban fennmaradt múmia van, de a nemrég megnyitott Szent Jakab-templom alatti, Európa második legnagyobb csontkamrája, 50 000 csontvázzal, is igazi turistamágnes. Vacsora, szállás már a szász tartomány déli részén lévő szállodánkban lesz.

2.nap: Berlin

Reggeli után indulás Berlinbe, ahol autóbuszos városnézés során ismerkedünk az újraegyesített várossal. Az új kormányzati negyed, a Potsdamer Platz – Berlin új központja, a Reichstag új épülete (kívülről), a berlini fal maradványai, Unter den Linden, Múzeum-sziget, a Brandenburgi- kapu, Opera, Dóm, stb. Utána élvezzük a fantasztikus vásárlási lehetőségeket a világ egyik legnagyobb bevásárló Mekkájában, a KADEWE-ben. Vacsora, szállás Berlinben vagy környékén.

3. nap: Berlin-Potsdam

Reggeli után kirándulás Potsdamba, ahol megtekintjük a Sanssouci kastélyt, a porosz Versailles-t, a csodálatos rokokó-ábrándot. A kastély és a park a Világörökség része. A Cecilienhof Palotában a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán. A késő délutáni órákban visszautazunk az első napi szálláshelyünkre, hogy reggel már Drezdában kezdhessük a napot.

4.nap: Meissen-Drezda-Zwinger-Semper Operaház

Reggeli után kirándulás a szép fekvésű Meissenbe. Az Elba-parti városról mindenkinek Európa legelső és leghíresebb porcelánmanufaktúrája jut eszébe, de a gyönyörű óváros műemlékei is páratlanok. Séta az alsóvárosban, majd lifttel felmegyünk a felsővárosba, ahol megtekintjük a pompás gótikus székesegyházat és annak múzeumát. Szászország tartományi fővárosa, Drezda pár száz évvel ezelőtt Európa egyik virágzó művészeti központja volt, az Elba Firenzéjének is nevezték, világhírű művészek alkottak a városban. A II. világháborúban szinte földig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket újjáépítették. A városnéző séta fő attrakciói a következők: Semper Operaház (belülről is vezetővel), Hofkirche (katolikus katedrális), Residenzschloss (az uralkodó kastélya), Fürstenzug (a szász uralkodók felvonulása – 102 méter hosszú fríz), Brühl-terasz (az Elba felett), Frauenkirche (Németország legnagyobb barokk temploma), Kultúrpalota (oldalán az NDK-fal) stb. Ha az időnk engedi a Zwingert is meglátogatjuk. A palotaegyüttes a német barokk egyik mesterműve, képtára Európában az egyik legrangosabbnak számít. A belépőjegy érvényes a Zwinger porcelán múzeumába is (gyönyörű meisseni és távol-keleti porcelánok).

5. nap: Szász-Svájc – Bastei, Königstein, sétahajózás az Elbán, Pillnitz

A Szász-Svájc Drezda és a cseh határ között található. Németország egyik legszebb tájegysége ez, gyönyörű folyóvölgyekkel, jellegzetes formájú táblás hegyekkel és fantasztikus sziklaképződményekkel.
A Szász-Svájcban tett körutazásunk egyik fő állomását a Bastei lenyűgöző sziklavilága jelenti. Külön érdekessége ennek a területnek a középkori sziklavár. Innen továbbutazunk Königstein hatalmas fellegvárához. A vár falairól pazar kilátás nyílik az Elba völgyére. (Mind a Bastei, mind Königstein vára könnyen megközelíthető idősebb utasaink számára is.) Ezt követően sétahajózás az Elbán Königstein és Pillnitz közt, mely során a hajóról is megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű vidéket. A nap végén egy sétát teszünk Pillnitz kastélyának szép parkjába

6. nap: Český Šternberk vára

Reggeli után indulunk hazafelé. Átkelünk Csehországba, majd útközben pihenő Český Šternberk váránál.  A várkastély a Sázava folyó felett egy dombtetőn helyezkedik el, igen imponáló látvány. Azon helyek közé tartozik, amely visszakerült az eredeti tulajdonosokhoz. Az udvarból gyönyörű kilátás nyílik a Sázava folyóra. A kastély maga gyönyörű, a tulajdonosok szépen karban tartják. Érkezés haza a késő éjszakai órákban.

 

Figyelem: A napok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet. A hajózás csak az Elba megfelelő vízállása esetén valósítható meg.

Részvételi díj: 315 euro/fő + 38.000 Ft/fő + utasbiztosítás kb. 3.000 Ft/fő/6 nap 80 éves korig

Előfoglalási kedvezménnyel márc.31-ig: 285 euro/fő + 35.000 Ft/fő

 

Egyágyas szoba (korlátozott számban) felára: kb.40 euro/fő

 

Belépők: kb.60 euro/fő és 260 czk/fő

Fakultatív sétahajózás az Elbán: 17-20 euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, az 5 éjszakai szállás, az 5 reggeli, a 4 vacsora, a felsorolt programok, városnézések és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők, a hajójegy és az utasbiztosítás díját.

 

Érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges az utazáshoz!

 

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

 

 

 

 
  • Bastei

  • Bastei2

  • Brandenburg

  • Cesky S.

  • Drezda

  • Elba Bastei

  • Meissen

  • Potsdam

  • Zwinger

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Drezda, Mesissen, Szász-Svájc + Berlin
Időpont:
2020. július 24-29.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés