SZÉKELYFÖLDI BARANGOLÁS – Bomba áron!

5 nap/ 4 éjszaka

 

Időpont:  2020. augusztus 19-23.

Útvonal:  Miskolc-Tiszaújváros-Debrecen-Kolozsvár-Marosvásárhely-Szováta-Székelyudvarhely-Csíkszereda-Gyergyószentmiklós-Békás-szoros-Segesvár-Kolozsvár-Nagyvárad-Berettyóújfalu-Tiszaújváros-Miskolc

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás: falusi turizmus keretében, fürdőszobával rendelkező magánházaknál, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd, bőséges, házias fogások, helyi ételkülönlegességek)

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 4.45 órakor. Útközben Nagyváradon városnézés (Kanonok-sor, Püspöki székesegyház és palota, Sas-palota, stb.). Utazás közben megpihenünk a történelmi Magyarország és Erdély határát jelentő Királyhágón. Utána Kolozsvárra utazunk. Erdély egyik legszebb városában felkeressük a főteret, melyet a gótikus stílusban épült, hatalmas Szent Mihály templom ural. A templom előtt áll Mátyás király lovas szobra, mely Fadrusz János alkotása, és 1902-től díszíti Kolozsvár főterét. Ezt követően elsétálunk Mátyás király szülőházához, amivel szemben Bocskai István fejedelem szülőházát találjuk – később ebben az épületben rendezte be Heltai Gáspár híres könyvnyomdáját. Vacsora, szállás Zetelakán.

2.nap: Reggeli a szállásadóknál. Székelyudvarhelyre látogatunk. Városnézés: Emlékezés Parkja, Tamási Áron Gimnázium, Benedek Elek Tanítóképző, Vasszékely. Nem hagyhatjuk el a környéket úgy, hogy nem töltünk el pár percet Szejkefürdőn ”a legnagyobb székely”, Orbán Balázs sírjánál, megcsodálva az ahhoz vezető székelykapu-sort is. Farkaslakán tiszteletünket tesszük a falu szülötte, a nagy erdélyi író, Tamási Áron sírjánál. Ezután egy különleges sóbánya látogatás következik Parajdon. A híres fazekasfaluban, Korondon vásárlással egybekötött pihenőt tartunk. A szabadidő után utazunk tovább Szovátára, a medve alakú sós gyógytaváról messze földön híres üdülőhelyre. Vacsora, szállás Zetelakán.

3.nap: Reggeli után a csíksomlyói kegyhely felé vesszük az irányt, amely a legnagyobb magyar katolikus búcsújáróhely, a legismertebb magyar ferences kolostor és ferencrendi bazilika Székelyföld szívében. A „barátok feredőjének” felkeresése, borvízkóstolás. Szép idő esetén gyalogosan felmegyünk a búcsú helyszínére a somlyói nyeregbe a Hármas Oltárhoz, ahonnan szép kilátás nyílik a Csíki-medencére. Városnézés Csíkszeredán. A Makovecz Imre tervezte Magyar Szentek templomát látogatjuk meg ill. idő esetén a Mikó várban a Csíki Székely Múzeum néprajzi-, természettudományi-, régészeti- és egyházi-gyűjteményeit tekintjük meg. Majd Csíkszentsimonba, az Igazi Csíki Sör Manufaktúrába látogatunk, ahol bepillantást kapunk a sörgyártás titkaiba és sört is kóstolunk. Vacsora, szállás Zetelakán.

4.nap: Reggeli. A Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz vezet utunk. Felejthetetlen élmény a múlt századi földcsuszamlás teremtette Gyilkos-tóból félelmetesen kimeredő szálfenyők és az ősi érintetlen Békás-szoros látványa. Gyergyószentmiklóson érdemes felkeresni a különleges örmény katolikus templomot, amely után megérdemlünk egy kis szabad programot a város osztrák-magyar monarchiabeli épületei között, vásárlási lehetőség. Rövid megálló a Zeteváraljai víztározónál. Vacsora, szállás Zetelakán.

5.nap: Reggeli után indulunk Fehéregyházára, ahol az ún. Segesvári csata helyszínének közelében kegyhelyet létesítettek turulmadaras obeliszkkel és egy nagyon értékes kis múzeummal. Segesváron az UNESCO Világörökség részét képező várban barangolunk. Következő megállónk Marosvásárhelyen lesz. Ismerkedünk Maros megye székhelyének nevezetességeivel: Rózsák tere, Kultúrpalota, Bolyai Líceum, Teleki Téka a Bolyai Emlékkiállítással. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A helyi viszonyoktól, az időjárástól függően a program a fenti kereteken belül változhat.

 

Részvételi díj: 52.800 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas felár: 7.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 4 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Belépők: teljes kb. 85 lej, nyugdíjas/gyermek kb. 65 lej

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes utazást, maradandó élményeket kívánunk!

 • P1060896

 • P1060857

 • P1060710

 • P1060701

 • P1060689

 • P1060615

 • P1060945

 • P1060522

 • P1060492

 • P1060406

 • P1060400

 • P1060396

 • P1060375

 • P1060306

 • P1060107

 • P1060054

 • P1060020

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Székelyföldi barangolás
Időpont: 2020.augusztus 19-23.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés