Szentpétervár

5 nap/4 éjszaka

Időpont: 2020. augusztus 8-12., augusztus 26-30.
Utazás: repülőgéppel
Elhelyezés: Kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: magyar besorolás szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetők
Szentpétervár történelmi belvárosának központjában található szállásunk. Kiváló felfedezési lehetőség a kulturális és szórakozási lehetőségre, melyek elérhető távolságban vannak: éttermek, múzeumok, színház, vásárlási lehetőség, kávézók…
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora

Program:

1. nap: Budapest – Szentpétervár
Indulás Budapestről 06:35-kor közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 10:05-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg felfedezhetjük a várost vagy önállóan elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).
Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. A hajózási időszakban, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap: Szentpétervár – Ermitázs
A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.
Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.
Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból nézzük meg azokat a látványosságokat, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik városnézésünk teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Puskin – Pavlovszk
A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. Az itt található gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben – többek között – említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

4. nap: Szentpétervár – Petrodvorec
A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. A kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a Balti – tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, melyet a híres, több szintből álló park – szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal – tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!
A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők, 11.000 Ft-nak megfelelő rubelben). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

5. nap: Szentpétervár – Budapest
A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 11:15-kor, érkezés 11:55-kor.

A programok sorrendje a helyi viszonyok, a nyitvatartások függvényében változhat!

UNESCO Világörökségi helyszínek
• Szentpétervár történelmi belvárosa
• Petrodvorec
• Puskin
Pavlovszk

Árak:
Részvételi díj: 110.000 Ft/fő (2 ágyas szobában)
Az ár tartalmazza a 4 éjszaka szállás, a 4 reggeli, a regisztrációs díj, a helyi transzferek, a városnézések, a helyi magyar nyelvű idegenvezetés költségeit.
Kérhető: franciágyas és két külön ágyas szoba

Repülőjegy, reptéri illeték, 1 db. 10 kg-os poggyász, 1 db. 20 kg-os feladható poggyász (ÚJ!), ülőhely biztosítás, ingyenes utasfelvétel: 79.000 Ft/fő

Fakultatív vacsora: 23.900 Ft/fő/4 alkalommal

Egyágyas felár: 55.000 Ft (kérhető társítás)

Kedvezmények:
felnőtt: 2 ágyas szobában a 3. fő felnőttpótágyon: mínusz 5.000 Ft/fő
gyermek 2 -12 éves korig: 2 ágyas szobában pótágyon: mínusz 15.000 Ft/fő

Kötelező kombinált útlemondási biztosítás+utasbiztosítás: 5.900 Ft/fő

Vízum: ingyenes egyszerűsített elektronikus-vízum

Fakultatív programok (indulás előtt, előre fizetendőek): külön melléklet szerint!
Figyelem! Az útlemondási biztosítás a fak.kirándulások árai után is fizetendő! (2,5 %)

Az útlevélnek az e-vízum iránti kérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben szükség van üres oldalakra, hogy a határon be- és kilépésnél legyen hely a pecséteknek.

Előlegként fizetendő: a repülőjegy, a részv.díj 10 %-a és a kombinált biztosítás
Fakultatív programok: legkésőbb 2 hónappal indulás előtt!
Hátrálék esedékes legkésőbb 35 nappal indulás előtt!

A helyek gyorsan fogynak, biztos hely csak visszaigazolás után!

Információk az utazáshoz

Várható menetrend (változhat)
Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest – Szentpétervár 06:25 – 10:05
Repülési idő: 2:30
Haza út: Szentpétervár – Budapest 10:25 – 12:05
Repülési idő: 2:40
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Elektronikus vízum
Mi az elektronikus vízum?
– Az elektronikus vízumoztatás azt jelenti, hogy az útlevelet sem az irodánkba, sem pedig a konzulátusra nem kell elvinni, csak annak a másolata szükséges.
Milyen esetekben igényelhető elektronikus vízum?
Magyar állampolgároknak Szentpétervárra történő utazáshoz csak elektronikus vízum szükséges:
– ha a határátlépés közvetlenül Szentpétervárra, vagy Leningrád megyébe, vagy Kalinyingrád megyébe történik
Mi szükséges az elektronikus vízumhoz?
– Az útlevél jó minőségű másolata. Az útlevélnek az e-vízum iránti kérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legyen legalább kettő szabad oldal.
– Fél évnél nem régebbi, JPEG formátumú, digitálisan elkészített, színes igazolványkép, szembe nézetű, kizárólag fehér hátterű. Az arc a fotó 70-80%-át töltse ki. A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek. A kép legalább 30 kbites felbontású legyen.
– Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás a teljes kint tartózkodás idejére.

Fehér éjszakák
A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem végződik.
A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után – sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.

Utazás Wizz Air járattal
A repülőjegy ára személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú, kisméretű (max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú) kézipoggyászt és üléshely foglalást tartalmaz. Az idei évtől egyedi kedvezményként egy max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) feladható bőröndöt is tartalmaz az ár. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Üléshely foglalás: A repülőjegy ára tartalmazza az üléshely foglalást. Ez azt jelenti, hogy a párokat szinte kivétel nélkül egymás mellé tudjuk ültetni, viszont a WizzAir által alkalmazott ültetési rendszer miatt ezt nem tudjuk garantálni. Továbbá, mivel egy sorban 3 ülés van, emiatt előfordulhat az, hogy a párok egymás mellett ülnek, de a folyosó két oldalán.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
A repülőre történő felszállás
Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtéren várja a csoportot. A budapesti repülőtéren irodánk munkatársa indítja a csoportot, és segít a becsekkolásban. Kollégánk a tranzit zónába nem léphet be, az utasoknak önállóan szükséges a kaput megtalálniuk. Idegenvezetőnk a hazaúton csak a repülőtérig kíséri az utasainkat, a hazautazás szintén egyénileg történik.
A tranzitban való tartózkodás ideje alatt a járatinformációs kijelzőkön ellenőrizni szükséges a járathoz rendelt beszállító kapu számát, mivel a forgalom függvényében az esetlegesen változhat. Az utasnak az indulási idő előtt legkésőbb 30 perccel a beszállító kapuknál be kell jelentkeznie. Amennyiben az utas nincs a megadott időben a kapunál, a kiszolgáló szervezet a légitársaság utasítására leveheti az utast a járatról.
A budapesti repülőtéren való tájékozódásról további tudnivalók az alábbi web oldalon láthatók: https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/check_in/mi_tortenik_a_repuloter

 • hermitage-196372_1920

 • the-hermitage-4590401_1920

 • st-petersburg-russia-4077339_1920

 • st-petersburg-3393467_1920

 • st-petersburg-russia-3747214_1920

 • st-petersburg-87071_1920

 • st-petersburg-3714288_1920

 • church-3731018_1920

 • russia-4749855_1920

 • russia-1530326_1920

 • st-petersburg-1547679_1920

 • hermitage-1943907_1920

 • saint-petersbourg-1936035_1920

 • saint-petersbourg-1936769_1920

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Szentpétervár
Időpont:
2020. augusztus 8-12.
2020. augusztus 26-30.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés