Toszkán körutazás Michelangelo földjén
Kultúra és mini nyaralás

Időpont: 2020. július 06-11/12., augusztus 17-22/23.
Útvonal: Miskolc-Budapest–Maribor–Ljubljana–Trieszt–Padova-Bologna–Siena – San Gimignano -Montecatini Terme- Pisa-Viareggio-Firenze-Vinci-Cinque Terre- Garda tó–Sirmione–Verona-Trieszt-Ljublajana-Budapest-Miskolc
Utazás: komfortos légkondicionált autóbusszal
Szállás:superior*** szállodában Montecatini Termében, 2-3 ágyas szobákban (www.hotelmassimodazeglio.it)
Ellátás: svédasztalos reggeli, fakultatív vacsora
Min.létszám: 40 fő

Program:
1. nap – Utazás
Indulás 18.00 órákor Miskolcról, a Búzta térről a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 17.45 órakor, Budapestről 21.00 órakor. Utazás éjszaka a Budapest – M7 – Maribor – Ljubljana – Trieszt – Velence – Padova – Bologna útvonalon Toszkána felé. A reggeli órákban megállunk egy olasz Autogrillnél, hogy nyugodtan meg tudjunk reggelizni és felfrissülhessünk.
2. nap – Siena és San Gimignano
A délelőtti órákban megérkezünk Toszkánába. Utazásunk első napján két UNESCO várost látogatunk meg: Sienában kezdjük a programot, amelyet a világ egyik legszebb gótikus városának tartanak. A közös sétánk után szabadidő áll rendelkezésre: ebédelés, sétálgatás a lovasversenyéről is híres sienai főtéren. Délután tovább utazunk a tornyok városába: San Gimignanóba. Kora este megérkezünk Montecatini Termébe, ahol elfoglaljuk a szállásunkat, majd a nap fennmaradó része szabadon telik.
3. nap – Pisa és a tengerpart
Reggel Pisába indulunk, a híres pisai ferdetorony városába. Itt megnézzük az 1173-ban felépített, 55 méter magas tornyot, ami a függőlegestől 4,6 méternyire ferde. A tornyon kívül megtekintésre érdemes még a pisai dóm a keresztelőkápolnával, valamint a korábban a pisaiak temetőjeként szolgáló Szent mező (Camposanto). Az Arno folyón partján fekvő Pisa városa mindössze 15 km-re van a Tirrén-tengertől, ezért a nap második részében a tengerpart felé vesszük az irányt és a Viareggiói Riviérán strandolunk. A legjobb strandok Tirreniában vannak, így mi is odamegyünk. Érkezés Montecatini Termébe az esti órákban.
4. nap – Firenze és Montecatini Terme
Toszkána fővárosában, az ország egyik legnépszerűbb célpontjának számító Firenzébe látogatunk. Közös sétánk során felfedezzük Firenze főbb látnivalóit (Piazza del Duomo, Dóm, Campanile, Orsanmichele, Palazzo degli Uffizi, Ponte Vecchio, stb.), majd szabad idő. Délután visszatérünk a szálláshelyünkre, Montecatini Termébe. Közös séta a híres termálfürdő hangulatos utcáin, majd fakultatív felvonózás Montecatini Alto hegyére. Az óváros jellegzetes középkori falu képét mutatja, árnyas sétálóutcákkal, villákkal, bárokkal, kávézókkal, borozókkal.
5. nap – Cinque Terre és tengerpart
A reggeli után La Speziába utazunk, ahonnan vonattal megyünk el a Cinque Terre Nemzeti Parkba. Ligúria legismertebb látnivalója az ,,Öt föld”, ami valójában öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy nemzeti park a Ligúr-tenger partján. Apró pasztell színű házak rejtőznek a tenger fölé magasodó sziklafalakon. Az egész napot itt töltjük és akinek kedve úgy tartja, strandolhat is egyet valamelyik faluban a cinque közül.
6. nap – Garda-tó, Verona és hazautazás
A reggeli után elbúcsúzunk Toszkánától és elindulunk hazafelé. Az utolsó napunkat a legnagyobb olasz tó, a Garda-tó partján kezdjük. Sirmione a “Garda-tó fővárosa” és egyik legnépszerűbb települése. Itt lehetőség lesz a strandolásra vagy egy kellemes ebédre. Sirmione után a közeli Veronába utazunk. A szerelmesek városát busszal és gyalogosan is felfedezzük (Júlia háza, Aréna, Adige-part, stb.), majd itt is szabadidő áll a csoport rendelkezésére. Este tovább utazunk Magyarország felé. Érkezés Miskolcra a reggeli órákban.
A programok sorrendje a helyi viszonyok és az időjárás miatt felcserélődhet.

Részvételi díj: 39.000 Ft + 140 Euro helyett – törzsutasoknak kedvezményes áron: 35.000 Ft + 120 Euro

Egy ágyas felár: 17.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a 4 éjszaka szállás, a 4 reggeli, a felsorolt programok/városnézések és az idegenvezetés költségét.

Ár nem tartalmazza, külön költség (tájékoztató árak):

 • A helyszíni költségekre kötelezően fizetendő: kb. 40 EUR/fő (városbelépő, behajtási adó Firenzébe, Pisába, Siénába, San Gimignanóba, La Speziába és Montecatini Termébe)
 • Felvonójegy Montecatini Alte: 7 EUR/fő (fakultatív)
 • Cinque Terre napijegy a belépésre és egész napos vonatközlekedésre: kb. 16 EUR/fő (fakultatív)
 • Félpanziós felár – négyszeri háromfogásos olasz vacsora a szállodában: 15.000 Ft/fő (fakultatív)

(A szállodában kiválóan főznek, ezért a vacsorát kifejezetten ajánljuk!)

 • Audioguide készülék az út teljes időtartamára kb. 2.500 Ft/fő
 • EUB Nívó Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás: 3.000 Ft/fő (fakultatív)
 • TOSZKÁNA008

 • TOSZKÁNA006

 • TOSZKÁNA005

 • TOSZKÁNA007

 • TOSZKÁNA013

 • TOSZKÁNA012

 • TOSZKÁNA009

 • TOSZKÁNA001

 • TOSZKÁNA004

 • TOSZKÁNA003

 • TOSZKÁNA010

 • TOSZKÁNA011

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Toszkán körutazás Michelangelo földjén
Időpont:
2020. július 13-18/19.
2020. augusztus 17-22/23.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés