Ünnepi kirándulás a horvát Adriához

Rijeka, Krk-sziget, Plitvicei-tavak

 

Időpontok:   2020. május 1-3., május 30-június 1.  (PÜNKÖSD) (3 nap/2 éjszaka)

Útvonal:       Miskolc-Letenye-Zágráb-Rijeka-Omisalj-Plitvicei Nemzeti Park-Budapest-Miskolc

Utazás:         komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:         Krk-szigeten, Omisalj-ban, tengerparti szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban (További info: www.hoteli-omisalj.hr/?lang=en)

Ellátás:         svédasztalos félpanzió (a főépületben**+).  A vacsorához korlátlan italfogyasztás (üdítők, víz, kávé).

Min.létszám: 40 fő

Program:

 

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 4.45 órakor.  Útközben ismerkedünk Rijekával. A hajdani Fiume nagyon sok magyar építészeti és történelmi emléket őriz. A város fölé magasodó középkori Trsat várának udvarából – mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált – gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzük a legnagyobb monarchiakorabeli kikötővárost, az Adriai tenger partján fekvő Rijekát.  Ismerkedés a Korzó, az Óváros nevezetességeivel, magyar vonatkozású emlékeivel. Vacsora, szállás már a Krk-szigeten.

2.nap: Ezen a napon a Krk-szigettel ismerkedünk, amelyet híd köt össze a szárazfölddel. Ez a legnagyobb sziget Horvátországban. Meglátogatjuk a sziget központját, Krk városát. Séta, szuvenírek vásárlása, fagyizás. Vrbnikben fakultatív pincelátogatás, pálinka- és borkóstolós program, dalmát sonka és pagi sajt tállal. Ezután délután még strandolunk egyet valamelyik szép, aprókavicsos/homokos, kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel rendelkező strandon. Az érdeklődők egy fantasztikus, 2 órás hajókiránduláson vehetnek részt. A vidám, udvarias legénység üdvözlő itallal vár minket. A hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait, gyönyörködhetünk Plavnik sziget látványos szikláiban és Cres sziget partjainak látványában. Megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót! Majd visszautazunk a szálláshelyre.

3.nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Útközben Senj (Zengg), Jurisics Miklós szülővárosa látható a Nehaj várral. A tórendszert, melyet 16 többnyire összefüggő tó alkot, a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köt össze. A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az indulás helyére az éjszakai órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Részvételi díj: 155 euró/fő + utasbiztosítás  

Egyágyas felár: 20 euró

3. ágy kedvezménye (kisebb méretű ágy): 10 euró

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos közlekedés, a 2 éjszakai szállás, a 2 reggeli, a 2 vacsora itallal, az idegenvezetés és a horvát idegenforgalmi adó költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás, a belépők, a hajójegy, a fakultatív programok díját.

 

Belépő a parkba: teljes áru máj.3. 180 kuna/júni.1. 320 kuna, diák (igazolvánnyal) máj.1. 130 kuna/júni.1. 220 kuna, gyerek 7-18 év máj.3. 70 kuna/júni.1. 140 kuna (tartalma: nemzeti park belépő, helyi busz, elektromos hajók, túrautak használata, biztosítás, foglalási díj, áfa). Forintban fizetendő.

 

Fakultatív programok (min.25 fő esetén):

Vrbnik: kiváló minőségű Krk-szigeti borok kóstolása, pagi sajt- és dalmát sonka hidegtállal: kb. 15 euró/fő

Hajókirándulás üdvözlő itallal: kb. 20 euró/fő, gyermek 4-12 év között: kb. 15 euró/fő

 

Fontos:

– Az utazás az időjárástól függetlenül indul.

–  Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás)

–  2020. jan.1-től a Plitvicei Nemzeti Parkba csak előre kifizetett belépőjegyekkel lehet

   belépni!

   Ezért a foglaláskor a belépődíjat is előre szükséges irodánknak kifizetni (kunában).   

– Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás)

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!Utazás adatai:

Utazás: Ünnepi kirándulás a horvát Adriához
Időpont:

2020. május 01-03.
2020. május 30-június 01.
Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés