Varázslatos – édes adventi élmények

Karácsonyi vásár Pozsonyban, csokigyár látogatás és a Karácsonyi falu a Hof kastélyban

2 nap/1 éjszaka

 

Időpont: 2017. dec. 16-17.

Útvonal:  Miskolc-Budapest-Rajka-Kittsee-Schloss Hof-Pozsony-Budapest-Miskolc

Utazás:    komfortos autóbusszal

Szállás:   2 csillagos  szállodában egyszerűen berendezett 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban

Ellátás:   reggeli

Min.létszám: 40 fő

Program:

1.nap: Indulás reggel 6.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból, találkozás 5.45 órakor.  Utazás rövid pihenőkkel. Első ízben Kittsee-be (Köpcsénybe) utazunk, ahol felkeressük a Hauswirth csokoládégyárat. Ott akár az összes fajta csokoládét megkóstolhatjuk, majd vásárlási lehetőség kínálkozik a Csoki Csárdában.

Pár perc alatt Ausztria legnagyobb vidéki kastélyához – a csodálatos Schloss Hofhoz érkezünk, ahol egy mesés világ vár ránk!

Az egykori császári birtok gyönyörű főúri kastélya és csodálatosan gondozott, teraszos barokk parkja – melyet szökőkutak, szobrok, elegáns virágágyások tarkítanak – minden évszakban más és más, de egyaránt lenyűgöző arcát mutatja. Télvíz idején például ünnepi fényekbe öltözik, a karácsonyt megelőző időszakban a kastély belső udvarát vásáros bódék veszik birtokba. Több mint 100 kiállító, árus kínálja portékáit a hangulatos vásárban, igazi karácsonyi falut alakítottak ki itt az elmúlt évtizedekben.

A majorságban – mely szintén az épületegyüttes részét képezi – egy csipetnyi ízelítőt kapunk a vidéki életből, a gyerekek pedig az itt található állatokban lelhetik örömüket, melyek között háztáji és egzotikus állatok is megtalálhatók. Szállás Pozsonyban.

2.nap: Reggeli után Pozsony felfedezésére indulunk. Szlovákia fővárosa számtalan magyar történelemmel kapcsolatos emléket tartogat számunkra. Először a szépen felújított várban sétálunk, melynek teraszáról tiszta idő esetén szép kilátásban lesz részünk. Felkeressük a Szent Márton dómot, az egykori magyar királyi koronázó templomot, majd az óvárosba vezet utunk. Érintjük az egykori magyar országgyűlés helyszínét, a Mihály kaput, a ferences templomot, a Prímás palotát, a régi Városházát. Utána szabad idő áll rendelkezésre a karácsonyi vásár helyszínein.

A belvárosban sok-sok házikóban kínálják a hagyományos szlovák karácsonyi csemegét és a jellegzetes karácsonyi árukat. Itt senki sem marad éhen! Hagyományos karácsonyi ételeket és italokat kóstolhatnak a látogatók.  Közvetlenül a látogatók szeme láttára készítenek grillezett hús-, és halételeket. Cigánypecsenye, sült és füstölt kolbász, zsíros kenyér hagymával, pogácsa, libazsíros-, és káposztás nudli, káposztaleves, puncs, bor és grog várja az ínyenceket. Aki az édességet kedveli, annak lesz péksütemény, pozsonyi kifli, ostya, mézes süti, méz vagy karácsonyi mézbor. A pultokon a vidéki kézművesiparosok fából, üvegből, bőrből, fűzfavesszőből, kukoricahajból és méhviaszból készült termékei sorakoznak.

Az élményektől fáradtan, vásárfiával indulunk hazafelé este 17 órakor, érkezés 23 óra körül.

 

Részvételi díj Miskolcról:        18.800 Ft/fő + utasbiztosítás (1.000 Ft/fő/2 nap)

Tiszaújvárosból (min. 10 fő): 19.300 Ft/fő + utasbiztosítás (1.000 Ft/fő/2 nap)

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

 

Fakultatív vacsora: 2.800 Ft/fő (2 fogás, víz)

Egy ágyas felár: 3.500 Ft/fő

Várható belépők:

Pozsony: kb. 5 Euro/fő

Karácsonyi falu: felnőtt 6 Euro, 6-15 éves gyermek: 3 Euro.  Plusz belépő a kastélyba (fakultatív, egyénileg): felnőtt 7 Euro, gyermek 6-8 éves korig 5 Euro

 

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz (14 év alatti gyermekeknek is)!

 

Kellemes adventi kirándulást kívánunk!

  • Schloßhof, Weihnachtsmarkt

  • 07Winterliches Schloss Hof (c) SKB

  • Schloßhof, Weihnachtsmarkt

  • Schloßhof, Weihnachtsmarkt

  • Bienenwachskerzen Viera Mokov+í (c) Gerhard Fally

  • Christbaumkugeln Pamela Priess (c) Julia Oppermann

  • Advent Pozsony008

  • Advent Pozsony007

  • Advent Pozsony011

  • Advent Pozsony012

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Varázslatos – édes adventi élmények
Időpont: 2017. december 16-17Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés