Varázslatos kalandozások Erdély legszebb tájain

A Bigár vízeséstől a Fogarasi havasokon át a Székelyföldig

Felszállási lehetőség Miskolcon!

Időpont: 2017. augusztus 25-28 (4 nap/3 éjszaka)

Utazás:   komfortos autóbusszal

Útvonal:Hernádnémeti-Nagyvárad-Arad-Karánsebes-Resicabánya-Ménesvölgy-Herkulesfürdő-Orsova-

Nagyszeben-Fogaras-Tibód-Korond-Hernádnémeti

Szállás: Herkulesfürdőn szállodában***, Tibódon panzióban 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobákban

Ellátás:  félpanzió

Min.létszám: 40 fő

Program:

  1. nap: Indulás – Bigár vízesés

Indulás reggel 5 órakor Hernádnémetiből. Első állomásunk a Bigér vagy Bigár vízesés. amely furcsa alakjával bekerült a világ legszebb tíz vízesése közé. Ha Románián belül  Krassó-Szörény megyében járunk, mindenképp ejtsük útba a Bigéri Természetvédelmi Területet. Itt található ugyanis az ország legszebb zuhataga, a Bigar vízesés. Sőt mi több, egyesek szerint ez a természeti jelenség egyenesen a Világ legkülönlegesebb vízesése. Resicabányától 66 kilométerre található, az 58, majd az 57B úton lehet megközelíteni és már oda tartva, a Ménes-völgyben is több kisebb vízesést találhatunk közvetlenül az út mellett. Belépő kb. 5 Lej, de ezért teljesen körbe lehet menni a vízesést és a Minis patak forrásához is el lehet jutni! Vacsorára Herkulesfürdőre érkezünk.

 

2.nap: Orsova-Kazán-szoros-Herkülesfürdő

Buszos kirándulás a Vaskapu  Erőműhöz és Múzeumához (igény esetén), majd Orsován megtekintjük a csodálatos panorámát nyújtó Szent Anna kolostort. Majd hajóra szállunk és végighajózunk a Dunán Orsovától a Traianus tábla, a Kis Kazán-szoros és a Dunatölgyesi-öböl érintésével egészen a Nagy Kazán-szorosig és vissza. A legszűkebb helyen a szoros szélessége 150 m, pedig a Duna itt a legmélyebb, 90 méter! A kb. 3 órás hajókirándulás után Orsován visszaszállunk autóbuszunkra és Herkulesfürdőre, az egykori magyar arisztokrácia népszerű gyógyhelyére utazunk. Séta a valamikor elegáns monarchiabeli épületek között, ahol az egyik szállodában még a Marcus Aurélius korabeli római fürdő, gyógyforrások találhatók. Vacsora, szállás az előző napi helyen.

 

3.nap: Fogarasai-havasok – Tibód

Reggeli után Fogarasi-havasokba teszünk egy felejthetetlen kirándulást.  A Fogarasi-havasok a Déli-Kárpátok, és egyben  Románia legnagyobb hegytömbje. 70 km-es hosszúságával és 40 km-es szélességével, hozzávetőlegesen 3000 négyzetkilométeres területével, számos 2400-2500 méter feletti csúcsával méltán vívta ki magának az Erdélyi Alpok címet. Utazás a 2050 m magasan fekvő Bilea-tóhoz (felvonóval is megközelíthető), a Fogarasi-havasok két legmagasabb csúcsa közé. Útközben a Transzfogarasi országút mentén a Balea-vízesést látjuk. Közös búcsúvacsora, szállás a Székelyudvarhelytől 5 kilométerre található, a Madarasi Hargita lábainál festői környezetben fekvő, a faluturizmusáról híres Tibódban. Igény esetén zenés-táncos búcsúest rendelhető.

 

  1. nap: Tibód – Korond – hazautazás

Reggeli után elindulunk hazafelé. Korondon pihenőt tartunk, egyúttal itt vásárlási lehetőség kínálkozik a híres fazekas falu kirakodóvásárában. Rövid pihenőkkel utazunk a Szováta-Marosvásárhely-Torda-Kolozsvár-Nagyvárad útvonalon hazafelé, ahova késő este érkezünk meg.

A természeti programok megvalósíthatósága függ az időjárási és az útviszonyoktól!

 

Részvételi díj: 45.000 Ft/fő + utasbiztosítás

Egyágyas szoba: igény esetén felárért

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a 3 éjszakai szállás, a 3 reggeli, a 3 vacsora, a felsorolt programok/városnézések és az idegenvezetés költségét.

Nem tartalmazza a belépők, a fakultatív programok, a hajójegy és az utasbiztosítás díját.

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

  • Erdéyl2

  • Erdély3

  • Dél-Erdély+Kazán-szoros007

  • Dél-Erdély+Kazán-szoros001

  • Erdély

  • Dél-Erdély+Kazán-szoros004

  • Dél-Erdély+Kazán-szoros002

  • P1060405

FONTOS!

Mielőtt megadná az online jelentkezéshez szükséges adatokat, kérjük mindenképpen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) , a jelentkezéssel kapcsolatos és a hasznos tudnivalókat. Itt találhat információt az jelentkezés menetéről és szabályairól, valamint a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról!
Utazás adatai:

Utazás: Varázslatos kalandozások Erdély legszebb tájain
Időpont: 2017. augusztus 25-28.Kapcsolattartó adatai:
Utastársak adatai:

1. utastárs

2. utastárs

3. utastárs

4. utastárs

További utastársak esetén kérjük a "Kérések" mezőben adja meg a neveket!

Az utazási feltételeket elolvastam, magam és utastársaim nevében elfogadom.
Szeretnék feliratkozni a hírlevél szolgáltatásra is!


Biztonsági kérdés