fejléc

 

portfolio/tihany_levendula/1.jpg portfolio/tihany_levendula/2.jpg portfolio/tihany_levendula/3.jpg portfolio/tihany_levendula/4.jpg portfolio/tihany_levendula/5.jpg

XVIII. Tihanyi Levendula Hetek és Fesztivál

Merülj el a színes-illatos-ízes élményekben!

 

Nyáron virágba borul Tihany, és a szokásosnál is szebb arcát fordítja az érkezők felé. Ennek örömére rendezik meg újból a Levendula Fesztivál és Levendula Hetek nevű rendezvénysorozatot június 19. és július 4. között. A család minden tagjára temérdek kaland vár: levendulás gasztronómiai élmények, túrázás és sportolási lehetőségek, kulturális programok, workshopok és még sok más színes esemény kapott helyet az idei kínálatban.

 

Időpont:

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

 

Program: 

Indulás reggel 5.15 órakor Miskolcról, a Búza térről, a görögkat. templom parkolójából. Találkozás 5.00 órakor. Tihanyba érkezésünk után első ízben az Apátságot tekintjük meg. Az 1055-ben I. Endre király által alapított Bencés Apátság barokk-kori épületegyüttese a tufába mélyített altemplommal együtt – amely az alapító király sírját is őrzi – szinte megkoronázza a festői fekvésű falut. A mai Apátság helyén állt a 18. századig a törökök által soha el nem foglalt Tihany végvára is. 
1926-tól kezdve néhány év alatt közadakozásból épült meg az ország legszebb XX. századi kálváriája, ahol kőből készült stációk, Krisztus kőkeresztje, háttérben pedig a hármas halom és IV. Károly magyar király bronztáblája látható.
A Kálvária mellett keletre fekszik a kiáltópont, a Visszhangdomb. A jeles költők által is megénekelt tihanyi echo az 1960-as évektől fokozatosan gyengült, de szélmentes, csendes időben, különösen este ma is hűségesen ismétli. A Pisky sétányról csodás panoráma nyílik a Balatonra. 
Felkeressük az ILLATOK HÁZÁT, ahol egy ingyenes „Illatos időutazáson” vehetünk részt. interaktív kiállítás Tihany szívében, amely egy gyönyörű, múltszázadi műemlék jellegű épületen keresztül kalauzolja a látogatót.A három terem kiállítási anyaga bemutatja a Tihanyi levendula történetét, valamint meghonosítója, dr. Bittera Gyula életét, aki a hazai illóolajipar megteremtőjeként világhírnevet szerzett a “Tihanyi levendula” számára. Az időutazás során a látogatók megismerkedhetnek dr. Bittera Gyula életének jelentős állomásaival és bepillantást nyerhetnek az illatok és korabeli drogériák világába. A LÁTVÁNYMANUFAKTÚRÁBAN a látogatók betekintést nyerhetnek az illatos termékek (szappanok, pezsgőlabdák, illatosítók) készítésébe. A MINTABOLTBAN ki lehet próbálni és meg lehet vásárolni a termékeket. 
A látogatóknak páratlan élményt kínál a Tihanyi Babamúzeum (fakultatív). A babák eredeti ruhákba vannak öltöztetve, kiegészítve korabeli játékokkal és egyéb kellékekkel. Eredeti teljes konyha-, nappali-, hálószoba- és üzletberendezés is látható.
A településen kisvonat (dottó) is közlekedik, akár a kikötőbe is lemehetünk azzal. 
Szabad program keretében lehetőség van a tihanyi kikötőből áthajózni Balatonfüredre, ahol a busz hazafelé a megbeszélt helyen felveszi az utasokat. Lehet korzózni a Balaton egyik ékességének számító gyönyörű Tagore sétányon, sétálni az emlékfa parkban, ahol  híres költők, politikusok, tudósok ültettek fát, egy jó fotót készíteni a Halász-Révész szobornál. 
Indulás hazafelé délután,
Figyelem! Aki szeretne, az érkezéskor leszállhat a faluba vezető úton, a levendula ültetvénynél, és szedhet saját maga levendulát. A falu központjába gyalogosan lehet besétálni, a Tihanyi Apátságig kb. 2 km az út, kb. 25 perc alatt megtehető kényelmes tempóban. A közös programokon az idegenvezetővel történő egyeztetéssel tud résztvenni. 
érkezés Miskolcra - a forgalmi viszonyoktól  függően - a késő esti órákban.

Részvételi díj: 14.800 Ft/fő

Utasbiztosítás: 260 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Tájékoztató belépőjegy árak: 

  • Teljes árú: 3.000 Ft/fő, kedvezményes: 2.100 Ft/fő
  • Babamúzeum: 800 Ft/fő
  • Hajójegy Tihany-Balatonfüred: teljes árú 1.600 Ft/fő, kedvezményes 1.200 Ft/fő
  • A fesztiválra a belépés díjmentes. 

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

Online jelentkezés