fejléc

 

portfolio/kazanszoros/1.jpg portfolio/kazanszoros/2.jpg portfolio/kazanszoros/3.jpg portfolio/kazanszoros/4.jpg portfolio/kazanszoros/5.jpg

Hajózás a Kazán-szorosokban
Herkulesfürdői emlék, Dél-Erdély szászföldi ízelítővel
Miskolc-Ózd útvonal!

 

Időpont:

  • 2022. Július 25 - 29.

Útvonal: Ózd - Miskolc - Tiszaújváros - Debrecen - Nagyvárad - Temesvár - Herkulesfürdő - Orsova - Vajdahunyad - Nagyszeben - Fogaras - Nagyvárad - Debrecen - Tiszaújváros - Miskolc - Ózd

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal 

Szállás:

Ellátás: félpanzió

Min.létszám: 35-40 fő

Program:

1.nap: Indulás kora reggel, 4.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a görögkatolikus templom melletti parkolóból, találkozás 3.45 órakor. Útközben városnézés, pihenő Temesváron. Érkezés Herkulesfürdőre, az egykori magyar arisztokrácia népszerű gyógyhelyére, amely most is nemzetközi hírű, klasszikus gyógyközpontnak számít. Mivel az óvárosban a központban van a szállodánk, ismerkedhetünk a valamikor fényűző monarchiabeli épületekkel. Vacsora, szállás Herkulesfürdőn. 

2.nap: Reggeli után Orsovára utazunk. Itt rejtette föld alá 1849-ben a magyar Szent Koronát Szemere Bertalan, itt hagyta el Magyarországot Kossuth Lajos. Felbuszozunk a Szent Anna kolostorhoz is, ahonnan gyönyörű rálátás van az orsovai öbölre. Utána fakultatív hajózásra indulunk az Al-Duna romantikus sziklaszorosában, a Kis-Kazán-szoroson keresztül a Nagy-Kazán-szorosig. Felejthetetlen élményt nyújt, ahogy a több kilométer széles Duna alig pár száz méteres folyóvá szűkül. Látogatás Szörényvárra, ahol szépen felújításra került a középkori vár. Herkulesfürdőn megnézzük a monarchiabeli állomás épületét, majd a 19. század közepén épült díszes villák és nyaralók mentén sétálunk, amelyek mára kissé elhanyagolt képet mutatnak. Ennek ellenére érdemes végigsétálni a Ferenc József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros központján, és egy kis fantáziával felidézni az akkori idők hangulatát. Az egyik szállodában még a Marcus Aurélius korabeli római fürdők, gyógyforrások találhatók. Vacsora, szállás az előző napi helyen. 

3.nap: Reggeli után Karánsebesen, Hátszegen keresztül Vajdahunyadra utazunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak pompás várkastélyát. Útközben felfedezzük Sarmisegetuza római romvárost, majd Gyulafehérvárra utazunk, amely egykor az Erdélyi fejedelemség gazdag, virágzó fővárosa volt. Sétálunk a várnegyedben, felkeressük a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), valamint a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput. Vacsora, szállás Csernakeresztúron 

4.nap: Reggeli után kirándulás a Fogarasi-havasokba. Utazás a 2050 méter magasan fekvő Bilea-tóhoz (felvonóval), a Fogarasi-havasok két legmagasabb csúcsa közé. Útközben a Transzfogarasi országút mentén a Balea-vízesést látjuk. A Kerci Ciszterci Apátság megtekintése után városnézés az erdélyi Szászföld egyik legnagyobb városában, Nagyszebenben. Az erdélyi szászok régi kulturális és kereskedelmi központja Európa kulturális fővárosa címét érdemelte ki.  A „szász sasfészekként” emlegetett városban gyalogos városnézés keretében keressük fel az egykor gazdag szászok emlékét őrző Óváros nevezetes épületeit, a régi városházát, a Brukenthal-házat. Utána kirándulás a Fogarasi-havasokba. Vacsora, szállás Csernakeresztúron.

5.nap: Reggeli után indulunk Dévára, túra felvonóval „Magos Déva várához”.  Brádon az arany- és ásványérc múzeumot látogatjuk meg, amely több mint 2000 kiállítási tárgyat tartalmaz. A kiállított aranydarabok egytől egyig az itteni Érchegység aranybányáiból kerültek a múzeumba, és a világ legjelentősebb gyűjteményei között tartják számon. Határátlépés Nagyváradnál, érkezés haza a késő esti órákban. 

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. 

Részvételi díj:  

  • 35-40fő: 81.300 Ft/fő
  • 40 főtől: 76.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 4 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők, a hajójegy és az utasbiztosítás díját.  

  • Egyágyas felár: 17.200 Ft/fő 
  • Utasbiztosítás: kb. 460 Ft/fő/nap (80 éves korig); Útlemondási biztosítás: részvételi díj 2,5 %-a
  • Fakultatív hajózás: kb. 20 euró/fő

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges az utazáshoz. 

FONTOS TUDNIVALÓ:

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján : https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

Online jelentkezés