fejléc

 

portfolio/dunakanyar/1.jpg portfolio/dunakanyar/2.jpg portfolio/dunakanyar/3.jpg portfolio/dunakanyar/4.jpg

KIRÁNDULÁS A DUNAKANYARBA – hajózással a Dunán 

Zebegény – Esztergom – Szentendre

 

Időpont:

  • 2022. Július 09.

Útvonal: Miskolc – Zebegény – Esztergom – Szentendre - Miskolc

Utazás: komfortos autóbusszal

Min.létszám:40 fő

Program:

1.nap: Indulás reggel 6 órakor a Búza térről, a Görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 5.45 órakor.  Utazás egy rövid pihenővel a Dunakanyar leghangulatosabb településére, Zebegénybe. Sétánk során  látjuk a Kós Károly és Jánszky Béla által tervezett, szecessziós stílusú Havas Boldogasszony plébániatemplomot, amely Zebegény legjelentősebb műemléke. 
A Szőnyi István emlékmúzeum Zebegényt üdülő- vagy lakóhelyül választó művészek talán legismertebbikének, Szőnyi Istvánnak a műterem-házában található, ahol a művész legfontosabb munkáit eredeti szülőhelyükön csodálhatjuk meg. Vezetéssel látogatjuk meg. 
Sétánk után sétahajóval Esztergomba utazunk.  A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. Hazánk egyik legrégebbi városa büszkén állít emléket Szent István királyunknak és a magyar katolikus egyháznak. Itt minden egyes kő és épület dicső múltunkról mesél, a Duna parttól a belvárosig, fel egészen az Esztergomi várig. 
A várhegyen magasodó Bazilika Magyarország legnagyobb temploma és a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. Emellett az ország legmagasabb épülete is, kis sétával, 400 lépcsőt legyőzve, a kupola erkélyére felérve bámulatos látványban lesz részünk a Dunára és a városra. Számos különlegessége mellett érdemes azt is tudni, hogy a 17 méter vastag falai Közép-Európa legvastagabb falrendszerét alkotják. A Bazilika épülete ad otthont Közép-Európa egyik legnagyobb egyházi műtárgy gyűjteményének, a kincstár a 11. századtól a napjainkig felhalmozott műkincseket és drágaságokat mutat be. A bazilika és a kincstár belső tereit helyi vezető kalauzolásával járjuk be. Esztergom ékessége a több mint 50 méter magas Esztergomi vár, amely már látványában is magasztos a Duna jobb partján. Magyarország Árpád-kori építészetének legremekebb emlékei közé tartozik
Utána Szentendrére érkezünk. Budapest után világszerte a legismertebb magyar város, igazi turistaparadicsom, egy igazi ékszerdoboz.  Sétálunk mediterrán hangulatú főterén, a Duna korzón, majd megtekintjük a szerb templomot, valamint vezetéssel a 20. század legnagyobb magyar keramikus művészének, Kovács Margitnak a gyűjteményét. A szabadidőben a Szamos Marcipán Múzeumban (belépős) és Cukrászdában lehetőség van megismerkedni a cukrászat és marcipánkészítés remekműveivel. Az itt található boltban meg is vásárolhatjuk a Szamos cég termékeit, valamint finom süteményeket kóstolhatunk. Majd indulunk hazafelé, ahova késő este érkezünk meg.  

Részvételi díj: 12.200 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés és az idegenvezetés költségét. 

Nem tartalmazza a belépők és a belföldi utasbiztosítás díját. 

Utasbiztosítás: 260 Ft/fő

Tájékoztató belépőárak: teljes árú 7.200 Ft/fő, kedvezményes 5.200 Ft/fő

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

Online jelentkezés