fejléc

 

portfolio/lombkorona_dobsina/1.jpg portfolio/lombkorona_dobsina/2.jpg

Lombkorona sétány - Dobsinai jégbarlang

Hegyek-völgyek között, föld alatt és levegőben a Magas-Tátrában!

 

Időpont:

  • 2022. Július 30.

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Miskolc - Bánréve - Pelsőc - Dobsina - Bachledova dolina-  Rozsnyó - Bánréve - Miskolc

Min. létszám: 40 fő

Program:
Indulás reggel 7.00 órakor Miskolcról, a Búza téri görögkatolikus templom melletti parkolóból, találkozás 6.45 órakor.
Első ízben a Dobsinai jégbarlanghoz érkezünk.  Az egyedülálló jégbarlangot a XIX. század végén fedezték fel, a világ legjelentősebb jégbarlangjai közé tartozik, 2000-től szerepel a világ természeti örökségeinek jegyzékén. A barlang 5000-7500 évvel ezelőtt keletkezett, a jégréteg vastagsága 30-40 méter. Bejárata 970 m tengerszint feletti magasságban található, mindenki számára teljesíthető a feljutás.  A könnyű barlangtúra kb. 45 percig tart 0 fok közeli hőmérsékletben. 
Nagyon érdekes és szórakoztató látványosság épült a Bélai-Tátra mentén, egészen pontosan a Bachledova-völgyben: a Lombkorona Turistaút, melyhez hasonlót még nem építettek Szlovákiában. A tanösvény kabinos felvonóval, vagy pedig egy kb. 2 kilométer hosszú gyalogösvényen közelíthető meg. A fenyőfák lombkoronája felett átlagosan 24 méter magasságban kanyargó ösvényről, és a 32 méter magas kilátótoronyból szép kilátás nyílik a Bélai-Tátra legmagasabb csúcsaira, a Pieninek felé. Az ösvény egy részéről a hegység leghíresebb csúcsa, a Dunajec-áttörés fölé emelkedő, 982 méter magasságú Korona-hegy fehér mészkősziklái is jól láthatóak. A gyalogút 600 méter hosszú és 1,8 méter széles. A fából ácsolt kilátótorony tetejére, annak külső részén 632 méter hosszú, mozgáskorlátozottak és kisgyermekes családok számára is kényelmesen végigjárható kacskaringós út vezet. A turistaút tanösvényként is funkcionál, a látogatókat táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. A fiatalabb turistákat, a játékos kedvű felnőtteket további attrakciók várják. A vállalkozókedvű kirándulók egy vidám lecsúszást élhetnek át a 67 méter hosszú száraz csúszdán, valamint kipróbálhatják magukat a Tátra leghosszabb bobpályájának számító 1200 méter hosszú, 15 kanyarral rendelkező útvonalon. A magas adrenalinszint és a kivételes vezetési élmény garantálva!
Hazaérkezés az es21 óra körül.

Részvételi díj: 11.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezető költségeit. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Utasbiztosítás: 510 Ft/fő

Belépők: kb. 32 euró, nyugdíjas, diák: kb. 27 euró

Hasznos tudnivalók: A barlangban célszerű a sportcipő vagy túrabakancs használata. A föld alatti túra során – a nyári meleg ellenére – kabát, sapka, kesztyű viselése ajánlott!

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk

Online jelentkezés