portfolio/francia_riviera/1.jpg portfolio/francia_riviera/2.jpg portfolio/francia_riviera/3.jpg portfolio/francia_riviera/4.jpg

Francia Riviéra, a legendás Azúr-part
Tenger, történelmi- és művészeti kincsek, hírességek, világhírű festők, írók és nyaralóhelyek, elegancia, fényűzés, … ez mind a híres Cote d’Azur

 

Időpont: 2021. szeptember 22-26. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal: Miskolc - Jászberény - Szlovénia - Padova - Genova - Nizza - Cannes - Monaco - Budapest - Jászberény - Miskolc

Utazás:    légkondicionált, luxusautóbusszal

Szállás

  • 2 éjszaka Olaszországban 2-3 ágyas zuhany/WC-s szállodai szobákban
  • 2 éjszaka Nizza környékén Forma1 Hotelben* 2-3 ágyas szobákban

A Forma1 szállodalánc nagyon egyszerűen, célszerűen berendezett, mosdós szobákkal rendelkezik, étterem nincs, de kontinentális büféreggeli igénybevehető. A 3 ágyas szobákban a dupla ágy vagy két külön ágy felett egy emeletes ágy található. Az automatikus működésű WC-k és zuhanyzók a folyosón, a szobák közelében helyezkednek el. 

Ellátás: az olasz szállodákban reggeli, francia területen önállátás 

 

Program

1.nap: Indulás Miskolcról-Jászberényből a hajnali órákban.  Utazás Szlovénián keresztül, majd a szálláshely elfoglalása a ligúr tengerpart közelében.

2.nap: Reggel utazunk tovább a Francia Riviérára. Útközben a ligúr tengerpart egyik legszebb kisvárosában teszünk egy sétát. San Remo városát a „Virágok városának” is nevezik. Az egykori kis halászfalu ma a ligúr tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosa. A dalfesztiváljairól is híres város a Capo Nero és a Capo Verde közötti széles öböl partján terül el. Hangulatos óvárosát sikátorok, apró kis terek teszik jellegzetessé. Majd látogatás a Cote d’Azur egyik legbájosabb kisvárosában, Eze Village-ben, ahol egy parfümgyárat is felkeresünk. Belvárosi séta a sziklatetőre épült középkari hangulatú városkában. 
Utána Antibes gyönyörű városába érkezünk, amelyet Picasso „Joie de Vivre”, az „életörömök városának” nevezett. A fallal körülvett tengerparti város teljesen megőrizte kulturális javait és hitelességét. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, leghíresebb provence-i piaca, kulturális látnivalói (Katedrális, Grimaldi Palota - Picasso múzeum) teszik igazán vonzóvá. Szállás. 

3.nap:     Egész napos kirándulás: Nizza-St.Paul de Vence-Cannes. Nizza, a Francia Riviéra fővárosa. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, a sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér, … Lehetőség a Chagall Múzeum megtekintésére is. Ezután utazás a közeli St. Paul de Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provence-i településnek tartják. 
Cannes a Côte d’Azur világhírű üdülővárosa, a „francia Hollywood”.  Sétánk alkalmával láthatjuk a kikötőt a milliárdosok yachtjaival és a szép tengerparti sétányt, de megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel is, majd felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi.

4.nap:     Gyalogos és autóbuszos városnézés Monacoban és Monte Carloban. A miniállam csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás az Egzotikus Kertben, a Hercegi Palotában, a katedrálisban, a világhírű Óceanográfiai Múzeumban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén. Autóbuszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán is.  Délután ismerkedés Monte Carloval, lehetőség a kaszinó meglátogatására. Szállás olasz területen. 

5.nap: Reggel indulunk hazafelé, útközben pihenő egy nevezetes, szép helyen. 

 

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat!

 

Irányár: 95.200 Ft/fő + utasbiztosítás

 

Kötelező költség:

  • Monaco regisztrációs adó és behajtási díj: 10 euró
  • Audio guide készülék: kb. 2.000 Ft

 

Tájékoztató jellegű árak:

  • Fakultatív kontinentális büféreggeli a Forma1 hotelben: 11 euró/2 alkalom
  • Egyágyas felár: kb. 17.600 Ft/4 éjszaka
  • Belépők: 40-45 euró; fakultatív Chagall  Múzeum és Kaszinó: 20-30 euró

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 2 reggeli, a felsorolt programok és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!