portfolio/garda/1.jpg portfolio/garda/2.jpg portfolio/garda/3.jpg portfolio/garda/4.jpg

Mindig sláger!
Hosszú hétvége a Garda-tónál
Padova, Verona, Bledi-tó

 

Időpont: 2021. október 3-6. (4 nap/3 éjszaka) 

Útvonal: Miskolc - Budapest - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Trieszt - Padova - Verona - Sirmione - Riva del Garda - Bled - Ljubljana - Budapest - Miskolc

Utazás:    középkategóriájú szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban 

Ellátás:    reggeli, fakultatív vacsorák

Min.lészám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás hajnali 2.00 órakor Miskolcról. Utazás a Miskolc-Tarnaméra-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Padova-Verona útvonalon. Az utazás során 3-4 óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. Érkezés Padovába, Szent Antal városába. Először a híres Prato della Valle (Szoborpark) megtekintése, ahol a város híres szülöttei és személyiségei láthatóak. Majd felkeressük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az esti órákban érkezünk meg a Garda-tó partján található szálláshelyünkre Brenzone del Gardába. A szállás elfoglalása. 

2.nap: Reggeli után kirándulunk Veronába. Itt először közös buszos városnézést tartunk, majd utána gyalogosan fedezzük fel Verona fontos látnivalóit (Szent Zénó templom, veronai erőd, római kori színház, Scaligeri-híd, Ponte Pietra kőhíd, középkori városfalak, Aréna, Piazza delle Erbe – a középkori Itália egyik legszebb főtere és Júlia háza).
A mai napra is jut egy gasztronómiai élmény: meglátogatunk egy sajtgyárat, ahol a raktárban kb. 80.000 hatalmas tömböt csodálhatunk meg. Itt készítik az olasz sajtok „három királya” közé sorolt Grana Padano parmezán-jellegű sajtot, amelyből vásárolni is tudunk. Következő állomásunk Sirmione, a ,,Garda-tó fővárosa”. A 3,5 kilóméter hosszan a tóba benyúló félszigetre épült városka a középkorban a veronai zsarnok Scaligeri család birtoka volt. A családnak a környéken 28 vára állott, ezek közül az egyik legfontosabb volt a sirmionei várkastély. Egy fagylalttal a kezünkben megtekintésre ajánljuk a római kori fürdő romjait (Catullus grottái), és lesz fakultatív motorcsónakozási lehetőség a Garda-tavon. Szállás az előző napi helyen. 

3.nap: Reggeli, majd a közeli Malcesinébe utazunk. A tó keleti partjának legismertebb településén meglátogatjuk a középkori Scaligeri-várat, ezután pedig felvonóval felmegyünk a tó fölé magasodó 2218 méteres Monte Baldo (Bátor Hegy) hegyoldalába. Innen jó idő esetén csodás kilátásunk van Olaszország legnagyobb, és Európa kilencedik legméretesebb tavára: a Garda-tóra! A felvonózás után a busszal Riva del Garda városba utazunk. Ez a Garda-tó legészakibb települése, ahol csodás Monarchia korabeli palotákat és kikötőt találunk. Érdemes sétálni egyet a tó fölött kanyargó ösvényen is. A program után visszatérünk a szálláshelyünkre, este szabadprogram. 

4.nap: A reggeli után elindulunk hazafelé. Útközben meglátogatjuk a szlovéniai Bledi-tavat. A Júliai-Alpok lábánál fekvő település egy igazi alpesi gyöngyszem! Fakultatív pletnázási (speciális csónak) lehetőség a tó közepén lévő kis szigetre, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a környékre.   Délután és este folyamatos utazás hazafelé. Érkezés a késő éjszakai-hajnali órákban. 

 

Részvételi díj: 61.500 Ft/fő + utasbiztosítás 

 

Tájékoztató jellegű árak:

  • Egyágyas felár: 6.000 Ft/fő
  • Három fogásos, finom olasz vacsora három estére: 45 euró/fő (előre fizetendő) 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 3 éjszaka szállás, a 3 reggeli, a programban szereplő városnézéseket/programokat és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a vacsorát, a fakultatív programokat, az utasbiztosítást, illetve a behajtási engedélyeket és az idegenforgalmi adót, amely 10 euró/fő (létszámfüggő és kötelező).

 

Fakultatív programok:

  • Motorcsónakozás Sirmionében: 11 euró/fő 
  • Scaligeri-vár Malcesinében: kb. 5 euró/fő 
  • Felvonójegy oda-vissza a Monte Baldóra: kb. 15 euró/fő 
  • Pletnázás a Bledi-tavon: 14 euró/fő + templom belépő: 6 euró/fő

 

Érvényes új típusú személyi igazolvány elegendő az utazáshoz. 

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!