portfolio/horvat_adria/1.jpg portfolio/horvat_adria/2.jpg portfolio/horvat_adria/3.jpg portfolio/horvat_adria/4.jpg portfolio/horvat_adria/5.jpg portfolio/horvat_adria/6.jpg

Nyaralás a horvát Adria tengerpartján kirándulásokkal
Varasd, Zágráb, Opatija, Rijeka, Krk-sziget

 

Időpont:

  • 2021. július 14-18.(5 nap/4 éjszaka)
  • 2021. augusztus 18-22. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal: Miskolc - Budapest - Letenye - Varasd - Zágráb - Opatija - Rijeka - Budapest - Jászberény - Miskolc

Utazás:    komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:   a Kvarner-öbölben, középkategóriás tengerparti szálloda** 2 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban 

Ellátás:   svédasztalos félpanzió

Min.létszám: 40 fő

 

Program: 

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban.  A letenyei határátlépés után rövid kitérőt teszünk az egykori horvát fővárosba, Varasdra. A település a Dráva-völgy barokk gyöngyszemeként lett ismert. Sétálunk a hangulatos városközpontban érintve a várat, a főteret, a csodaszép templomokat és a barokk palotákat, rövid szabadidő után szállásunkra utazunk, hogy minél hamarabb megmártózhassunk a horvát Adriában.

2.nap: Reggeli után kirándulunk a kedvelt üdülőközpontba, Opatijába, ahol gyalogos sétára indulunk. A „horvát Monte Carloként”, vagy az „Adria Nizzájaként” is emlegetett település komoly történelmi múlttal rendelkezik. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején a gazdag arisztokraták Opatijában építették elegáns villáikat, melyek ma luxusszállodákként üzemelnek. A fényűzés egyértelműen meghatározza a város arculatát. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Láthatjuk a hely szimbólumának számító "Leány a sirállyal" szobrot, az Angyali üdvözlet templomát és a Szent Jakab templomot. Fakultatív programlehetőség: csokoládémanufaktúra látogatás az egyik helyi 4 csillagos szállodában kóstolóval, vásárlással. Majd ismerkedünk Rijekával. A hajdani Fiume nagyon sok magyar építészeti és történelmi emléket őriz. A város fölé magasodó középkori Trsat várának udvarából – mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált – gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről, és megnézzük a legnagyobb monarchia korabeli kikötővárost, az Adriai tenger partján fekvő Rijekát.  Ismerkedés a Korzó, az Óváros nevezetességeivel, magyar vonatkozású emlékeivel. Vacsora, szállás az előző napi helyen. 

3.nap: Ezen a napon a Krk-szigetre látogatunk el, amelyet híd köt össze a szárazfölddel.  Ez a legnagyobb sziget Horvátországban. Meglátogatjuk a sziget központját, Krk városát. Séta, szuvenírek vásárlása, fagyizás.  Az érdeklődők egy fantasztikus, 2,5 órás panorámás hajókiránduláson vehetnek részt. A vidám, udvarias legénység üdvözlő itallal vár minket. A hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait, gyönyörködhetünk Plavnik sziget látványos szikláiban és Cres sziget partjainak látványában. Megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Nemcsak megcsodáljuk, de meg is etetjük a sirályokat. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót! Ezután délután még strandolunk egyet Punaton vagy Krken melynek aprókavicsos strandjai kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel büszkélkedhetnek. Vrbnikben fakultatív pincelátogatás, pálinka- és borkóstolós program, dalmát sonka és pagi sajt tállal. Majd visszautazunk a szálláshelyre. 

4.nap: A mai napot pihenéssel, fürdéssel, napozással töltjük a tengerparton, ill. fakultatív programot ajánlunk a Skocjan barlangrendszerhez, a Szlovén Paradicsomba. Az ember azt hinné, hogy filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a “földalatti Grand Canyon” néven is emlegetnek. A barlangokat az UNESCO 1986 óta a Világörökség részeként tartja számon. Ebben a kelet-európai barlangrendszerben található földalatti kamrák a világon a legnagyobbak közül valóak. A rendszer földalatti szakasza több, mint 5 kilométer hosszú, 200 méternél mélyebb szakadékokkal és rengeteg vízeséssel, szám szerint 26 darabbal büszkélkedhet.

5.nap: Reggeli után a jelenlegi fővárosba, Zágrábba utazunk. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után a szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az indulás helyére az éjszakai órákban.

A programok sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. 

 

Részvételi díj: 220 EUR/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 4 vacsora, az idegenvezetés, a horvát idegenforgalmi adó költségét. Nem tartalmazza az utasbiztosítás, a belépők és a fakultatív programok díját. 

 

Tájékoztató jellegű árak:

  • Egyágyas felár: 38 euró,
  • kedvezmény 3. pótágyon: 20 euró/fő  

 Fakultatív programok (min.25 fő): 

  • Krk-sziget, Vrbnik: kiváló krk-szigeti borok kóstolása, pagi sajt és dalmát sonka hidegtállal: kb. 20 euró/fő
  • Hajókirándulás üdvözlő itallal: kb.20 euró/fő, 12 éves korig: 10 euró/fő (csak előre jelentkezéssel)
  • Skocjan-barlang kirándulás: 15 euró + belépő (felnőtt: 20 euró; nyugd., diák (26 évig): 16 euró; gyerek: 10 euró)
  • Csokimanufaktúra látogatás: kb. 10 euró/főKellemes, élményekben gazdag nyaralást kívánunk!