portfolio/pecs_kornyeke/1.jpg portfolio/pecs_kornyeke/2.jpg portfolio/pecs_kornyeke/3.jpg portfolio/pecs_kornyeke/4.jpg

PÉCS ÉS KÖRNYÉKE 
Szigetvár – Villány – Harkány – Pécs – Kaposvár

 

Időpont:

  • 2021. április 2-3. /HÚSVÉT!/ (2 nap/1 éjszaka) 
  • 2021. augusztus 7-8. (2 nap/1 éjszaka) 

Útvonal: Miskolc-Budapest-Pécs-Villány-Harkány-Szigetvár-Kaposvár-Budapest-Miskolc

Szállás:   Pécsett vagy környékén, középkategóriájú szálloda/panzió 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:   félpanzió  

Min.létszám:40 fő 

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, találkozás 4.45 órakor. Szigetvárra utazunk. A műemlékekben gazdag történelmi kisvárosban Zrínyi Miklós legendás várát nézzük meg. A látványos kiállítás az 1566. augusztus 5-től szeptember 7-ig tartó szigetvári ostromnak állít emléket.  A hősies küzdelmet folytató Zrínyi Miklós szigeti várkapitány 2300 jól képzett magyar-horvát katonájával és német tüzéreivel a többszörös oszmán túlerővel (60-65 ezer harcos) szemben végül alul maradt, s megmaradt vitézeivel együtt hősi halált halt. Körbe sétáljuk a középkori eredetű főteret, amelyen számos építmény emlékeztet a múltra.
A nap zárásaként Villányban tartunk egy kis pihenőt, amely a borvidék központja, védett népi műemlék pincesorral rendelkezik. Itt megkóstolhatjuk a kiváló minőségű villányi bort, sőt vásárolhatunk is belőle.   Vacsora, szállás.

2.nap: Reggeli után Baranya megye székhelyére, Pécsre utazunk.  Magyaroroszág dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik a város. A mediterrán hangulatú település 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. Ismerkedünk legfontosabb nevezetességeivel a hangulatos történelmi belvárosban. Az Egyházi Központot is meglátogatjuk, közben tartunk egy kis pihenő- és ebédszünetet. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed, amely Pécs ékkövévé nőtte ki magát, egy új, különleges, Európában is szinte példa nélküli kulturális és művészeti bázissá válva. Gyönyörű környezetben, sokszínű kiállításokkal várja a látogatókat, de a parkjában tett séta is felejthetetlen élmény. 
Hazafelé Kaposváron tartunk rövid pihenőt. A város abban a kitüntetett helyzetben van, hogy egyszerre két festőóriásunk szülővárosaként ismerhetjük. Rippl-Rónai József és Vaszary János, a modern magyar művészet meghatározó alakjai – csupán hat év különbséggel 1861-ben és 1867-ben – jeles kaposvári pedagóguscsaládok sarjaiként látták meg a napvilágot. Belvárosa építészeti szempontból Európában egyedülálló, mert 220-nál is több klasszicista, eklektikus és szecessziós palota és épület áll itt, sehol máshol nincs ennyi ilyen kis területen. 
Sétánk után indulunk hazafelé, ahova késő este (kb. 22.00 óra – az útviszonyoktól függően) érkezünk meg. 

 

Részvételi díj: 32.000 Ft

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a szállás, a reggeli, a vacsora és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépők díját. 

 

Belépők: 

  • Teljes árú: 6.400 Ft
  • nyugdíjas: 4.600 Ft
  • 70 éven felüli: 3.100 Ft

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!