portfolio/plitvicze/1.jpg portfolio/plitvicze/2.jpg

Plitvicei-tavak és tengerpart

 

Időpont:  2021. október 2-3. (2 nap/1 éjszaka)

Útvonal:  Miskolc - Letenye - Zágráb - Opatija - Omisalj - Plitvicei Nemzeti Park - Budapest - Miskolc

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás:  A Kvarner-öbölben vagy a Krk-szigeten, szálloda** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban

Ellátás:  svédasztalos félpanzió (a főépületben**+); /a vacsorához korlátlan italfogyasztás (üdítők, víz, kávé)/

Min.lészám: 40 fő

 

Program: 

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről a görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 4.30 órakor. A letenyei határátlépést követően folyamatosan – rövid pihenőkkel – igyekszünk tovább a tengerpart irányába a „horvát Monte Carloként”, vagy az „Adria Nizzájaként” is emlegetett Opatijába. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Ezután fakultatív, rövid panoráma-hajókázás Opatija kikötőjéből – welcome drinkkel, borral, üdítővel.
Ezt követően utazunk szállásunkra, a tengerpartra. Vacsora, szállás. 

2.nap: Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. Séta, túra, hajókázás a tórendszer területén, amelyet 1979-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. 
Horvátország hét nemzeti parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei-tavak vidéke. A Plitvicei Nemzeti Park a tengerparttól kevesebb mint 200 kilométerre található.  A Nemzeti Park területe 295 km², ebből a tavak felülete 2 km². Túlnyomóan sűrű erdőkkel borított területén mintegy 16, egymással összefüggő, kristálytiszta vizű tó található. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig váltakozik00 – ráadásul a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk – valósággal ámulatba ejti a szemlélőt... A vízesések száma változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is. A mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredéséből igen kellemes mikroklíma alakult ki a környéken – nyaranta jótékonyan meleg az idő, télen viszont hamar megjelenik a hó is. Az ősz és a tavasz ámulatba ejtő színpompát varázsol a csodás vízfelületekkel tarkított erdei tájra, így a Plitvicei tóvidék az év minden szakában más-más arcot mutat. Nem csoda hát, ha évtizedek óta számtalan látogatót vonz egész évben.
A Nemzeti Parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A Plitvicei-tavak mentén több kilométer hosszú rendezett gyalogösvény várja az idelátogatókat. Leggyakrabban kanyargós, fából készült hidakon lehet átkelni a tavak és vízfolyások felett. Nézelődésünk során vizes pallókon és köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több órás gyalogtúrás kirándulásunk alatt csodás látványban lesz részünk.  A délutáni órákban indulunk haza. Érkezés az éjszakai/hajnali órákban. 

 

Részvételi díj: 110 EUR/fő + utasbiztosítás 

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a szállás, az idegenforgalmi adó, a svédasztalos reggeli, a svédasztalos vacsora itallal és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő és az utasbiztosítás díját.

 

Tájékoztató jellegű árak: 

  • Egyágyas felár: 10 euró/fő
  • Belépő a parkba: teljes árú: kb. 200 kuna, diák (igazolvánnyal): kb. 130 kuna, gyerek 7-18 év: 70 kuna (tartalma: nemzeti park belépő, helyi busz, elektromos hajók, túrautak használata, biztosítás, foglalási díj, áfa). Fizetendő forintban.
  • Fakultatív hajókázás, welcome drink: kb. 15 euró/fő

Fontos:

  • Az utazás az időjárástól függetlenül indul. 
  •  Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás).
  • 2020. jan.1-től a Plitvicei Nemzeti Parkba csak előre kifizetett belépőjegyekkel lehet belépni!  Ezért a foglaláskor a belépődíjat is előre szükséges irodánknak kifizetni (forintban).   
  • Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges! 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!