portfolio/szekelyfold/1.jpg portfolio/szekelyfold/2.jpg portfolio/szekelyfold/3.jpg

SZÉKELYFÖLDI BARANGOLÁS
BOMBA ÁRON!

 

Időpont: 2021. augusztus 18-22. (5 nap/4 éjszaka)

Útvonal: Miskolc - Tiszaújváros - Debrecen - Kolozsvár - Marosvásárhely - Szováta - Székelyudvarhely - Csíkszereda - Gyergyószentmiklós - Békás - szoros - Segesvár - Kolozsvár - Nagyvárad - Berettyóújfalu - Tiszaújváros - Miskolc

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás: falusi turizmus keretében, fürdőszobával rendelkező magánházaknál, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás:   félpanzió (reggeli és estebéd – bőséges, házias fogások, helyi ételkülönlegességek)

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Miskolcról, a Búza térről, a görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 4.45 órakor. Útközben Nagyváradon városnézés (Kanonok-sor, Püspöki székesegyház és palota, Sas-palota, stb.). Utazás közben megpihenünk a történelmi Magyarország és Erdély határát jelentő Királyhágón. Utána Kolozsvárra utazunk. Erdély egyik legszebb városában felkeressük a főteret, melyet a gótikus stílusban épült, hatalmas Szent Mihály templom ural. A templom előtt áll Mátyás király lovas szobra, mely Fadrusz János alkotása, és 1902-től díszíti Kolozsvár főterét. Ezt követően elsétálunk Mátyás király szülőházához, amivel szemben Bocskai István fejedelem szülőházát találjuk – később ebben az épületben rendezte be Heltai Gáspár híres könyvnyomdáját. Vacsora, szállás Zetelakán.

2.nap: Reggeli a szállásadóknál. Székelyudvarhelyre látogatunk. Városnézés: Emlékezés Parkja, Tamási Áron Gimnázium, Benedek Elek Tanítóképző, Vasszékely. Nem hagyhatjuk el a környéket úgy, hogy nem töltünk el pár percet Szejkefürdőn ”a legnagyobb székely”, Orbán Balázs sírjánál, megcsodálva az ahhoz vezető székelykapu-sort is. Farkaslakán tiszteletünket tesszük a falu szülötte, a nagy erdélyi író, Tamási Áron sírjánál. Ezután egy különleges sóbánya látogatás következik Parajdon. A híres fazekasfaluban, Korondon vásárlással egybekötött pihenőt tartunk.  A szabadidő után utazunk tovább Szovátára, a medvealakú sós gyógytaváról messze földön híres üdülőhelyre. Vacsora, szállás.

3.nap: Reggeli után a csíksomlyói kegyhely felé vesszük az irányt, amely a legnagyobb magyar katolikus búcsújáróhely, a legismertebb magyar ferences kolostor és ferencrendi bazilika Székelyföld szívében. A „Barátok feredőjének” felkeresése, borvízkóstolás. Szép idő esetén gyalogosan felmegyünk a búcsú helyszínére a somlyói nyeregbe a Hármas-oltárhoz, ahonnan szép kilátás nyílik a Csíki-medencéreCsíkszentsimonba, az Igazi Csíki Sör Manufaktúrába látogatunk, ahol bepillantást kapunk a sörgyártás titkaiba, és sört is kóstolunk. A nap zárásaként városnézés Csíkszeredán. A Makovecz Imre tervezte Magyar Szentek templomát látogatjuk meg, ill. idő esetén a Mikó várban a Csíki Székely Múzeum néprajzi, természettudományi, régészeti és egyházi gyűjteményeit tekintjük meg. Vacsora, szállás.

4.nap: Reggeli.  A Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz vezet utunk.  Felejthetetlen élmény a múlt századi földcsuszamlás teremtette Gyilkos-tóból félelmetesen kimeredő szálfenyők és az ősi érintetlen Békás-szoros látványa. Gyergyószentmiklóson érdemes felkeresni a különleges örmény katolikus templomot, amely után megérdemlünk egy kis szabadprogramot a város osztrák-magyar monarchiabeli épületei között, vásárlási lehetőség. Rövid megálló a zeteváraljai víztározónál. Vacsora, szállás. 

5.nap: Reggeli után indulunk Fehéregyházára, ahol a segesvári csata helyszínének közelében kegyhelyet létesítettek turulmadaras obeliszkkel és egy nagyon értékes kis múzeummal. Segesváron az UNESCO Világörökség részét képező várban barangolunk. Következő megállónk Marosvásárhelyen lesz. Ismerkedünk Maros megye székhelyének nevezetességeivel: Rózsák tere, Kultúrpalota, Bolyai Líceum, Teleki Téka a Bolyai Emlékkiállítással. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

A helyi viszonyoktól, az időjárástól függően a program a fenti kereteken belül változhat.

 

Részvételi díj: 55.800 Ft/fő + utasbiztosítás

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a 4 éjszakai szállás, a 4 reggeli, a 4 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Tájékoztató jellegű árak: 

  • Egyágyas felár: 7.500 Ft/fő 
  • Belépők: teljes árú: kb. 85 lej, nyugdíjas/gyermek: kb. 65 lej

Érvényes személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.

 

Kellemes utazást, maradandó élményeket kívánunk!