Tengerszem-tó (Morskie Oko)
a Magas-Tátra gyöngyszeme

 

Időpont:

  • 2021. július 10.
  • 2021. augusztus 20.

Útvonal: Miskolc - Kassa - Eperjes - Zdiar - Javorina és vissza

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Min.létszám: 40 fő

 

Program:
Indulás Miskolcról 5.30 órakor a Búza térről, a görögkat. templom melletti parkolóból, találkozás 5.15 órakor.
A lengyel Tátra egyik legszebb és legismertebb gyöngyszeme a Morskie Oko, azaz Halastó, ez egyben a Tátra legnagyobb kiterjedésű tava is. Nem csupán a tó környéke, de az oda vezető út is lenyűgözi az ide látogatót. A hegycsúcsokkal körülölelt tóhoz lovaskocsikkal mehetünk fel, közben csodálhatjuk a táj vonzó szépségét, a gyönyörű erdőket, vízeséseket, patakokat, ritka virágokat…
Włosenicahoz érve gyalogosan folytatjuk tovább utunkat, innen könnyed 1,5 km-es sétával érünk úticélunkhoz. Lehengerlő kilátás nyílik a kb. 2500 méter magas
Menguszfalvi-csúcsokra: Nagy Menguszfalvi-csúcs, Középső Menguszfalvi-csúcs és Keleti Menguszfalvi-csúcs, valamint a Tengerszem-csúcs.
A parton egy menedékház fogad minket, ahol megebédelhetünk, ihatunk egy pohár jó sört, pihenhetünk, sétálhatunk, vagy csak megpihenve élvezhetjük a látványt.
Az élményt nyújtó nap után újra lovaskocsira ülünk, s visszatérünk az autóbuszhoz.
Akik szeretnék, akár gyalogosan is felfedezhetik a tájat, nekik javasoljuk az odafelé útra a lovasszekeret, visszafelé pedig a sétát. Élményekkel gazdagodva 16.30 órakor hazaindulunk, érkezés kb. 22.00 órakor.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő        

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza az esetleges egyéb költségeket.  

Tájékoztató belépő árak:

  • Lovaskocsi (egy irányba): 50 PLN/fő
  • Tátra Nemzeti Park belépő:
    • felnőtt: 6 PLN/fő
    • gyermek: 3 PLN/fő

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!