portfolio/torocko/1.jpg portfolio/torocko/2.jpg portfolio/torocko/3.jpg portfolio/torocko/4.jpg

HÚSVÉTI HÉTVÉGE TOROCKÓN 
Nagyvárad-Csucsa-Torda-KolozsvárIdőpont: 2021. április 4-5. (2 nap/1 éjszaka)

Útvonal: Miskolc - Tiszaújváros - Nagyvárad - Torockó - Torda - Kolozsvár és vissza

Utazás: komfortos, légkondicionált autóbusszal

Szállás: falusi turizmusban, magánházaknál 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (1 reggeli, 1 vacsora)

Min.létszám: 40 fő

 

Program: 

1.nap: Indulás reggel 6.00 órakor Miskolcról. Nagyváradon a Püspöki Székesegyház és Kincstár, a Palota és a Kanonok sor épületegyüttesét látogatjuk meg.  A Királyhágón, a történelmi Erdély határán rövid pihenőt, fotószünetet tartunk. Csucsán a Boncza-kastélyban az Ady Emlékkiállítást, majd Bánffyhunyadon a kazettás mennyezetű, kalotaszegi stílusú református templomot tekintjük meg. Estefelé érkezünk a szálláshelyünkre, vacsora.

2.nap: Reggeli, majd Torockóval, Erdély legnyugatibb székely végvárával és talán legszebb falujával ismerkedünk. Az egykori bányászfalu ma a Világörökség részét képezi. Nem mindennapi látvány a falu fehérre festett házsoraival és a fölé magasodó Székelykővel. Ezután a Tordai Sóbányához utazunk. Másfél órás látogatást teszünk a hatalmas földalatti termekben. Szabadidőben felszállhatunk az óriáskerékre, vagy csónakázhatunk a földalatti tavon. Délután indulás Kolozsvárra. Felkeressük a főteret, melyet a gótikus stílusú Szent Mihály templom ural. A templom előtt áll Mátyás király lovas szobra, mely 1902-től díszíti Kolozsvár főterét. Elsétálunk Mátyás király szülőházához, amivel szemben Bocskai István fejedelem szülőházát találjuk, később ebben az épületben rendezte be Heltai Gáspár a híres könyvnyomdáját. Útközben hazafelé megállunk Körösfőn, mely a legismertebb népművészeti központ. Itt lesz lehetőség vásárlására, a maradék költőpénz elköltésére. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 18.500 Ft + utasbiztosítás

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz-közlekedés, a szállás, a reggeli, a vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

 

Tájékoztató jellegű belépő árak:

  • teljes: 60 lej
  • nyugdíjas: kb.40 lej
  • diák, gyermek: kb.35 lej

 

Érvényes kártyás személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!